Mer om köksrenoveringar i Stockholmsområdet

Mer om trägolv och parkett

Oavsett vilket typ av golv du valt att lägga under din köksrenovering i Stockholm så erbjuder vi på Nybergs Kakel & Golv dig alltid hjälp att lägga de allra flesta typer av trägolv. Det spelar alltså ingen roll om du valt att ha ett laminatgolv, lamellparkett eller något i massivt trä - vi ser till att du får det golv du drömt om och all service därtill!

Det absolut vanligast förekommande golvet är lamellparkett. Detta ser vi vanligtvis både i offentliga miljöer men även i hem runt om i Stockholm. Slitytan på dessa golv är cirka 2,5 mm och har två eller flera skikt. Massiva trägolv har till skillnad från lamellparkett ett genomgående träslag. Detta innebär att det kan slipas upprepade gånger vilket i vissa fall är att föredra. Detta ger en längre livslängd till ditt golv men massiva trägolv är betydligt känsligare för yttre påfrestningar i form av fukt och temperaturskillnader.

Laminatgolv är ett av de billigare alternativen när det kommer till golv och det som främst skiljer laminatgolv från de andra golvtyperna är att det är riktigt slitstarkt och dessutom smutsavvisande. Detta innebär att ett laminatgolv är det perfekta valet för den lite mer utsatt innemiljö, som exempelvis i köket. Så inför en köksrenovering kanske laminatgolv är det mest lämpade? Eller kanske har du andra önskemål och tankar kring vilket golv som kan komma att passa bäst i ditt hem och kök? Vi är lyhörda och alltid redo att komma med ideér och inputs! Kontakta oss redan idag så tar vi fram en offert till dig!

[contact-form-7 id="2151" title="Kontakt"]

Är det dags att renovera köket? - Kontakta oss redan idag!

Underhåll av golv

Precis som vi tidigare nämnt så får golv i kök stå ut med en hel del påfrestning. Det är varierande temperaturer på grund av olika hushållsmaskiner, det är mat och fukt som kommer i kontakt med golvet, stolar som dras in och ut och så vidare. Därför är det viktigt att du efter din färdigställda köksrenovering vårdar ditt golv för att ge golvet en längre livslängd. Redan när du valt ett golv kommer en rad olika saker du behöver ta ställning till.

Hur vill du att det färdiga golvet ska se ut? Vilken grad av påfrestningar kommer golvet att utstå? Beroende på vad dina svar är så rekommenderar vi dig olika typer av ytbehandlingar och finish. Exempelvis kan du välja att behandla ditt golv med hårdvaxolja för att få en finare och djupare lyster, samtidigt som golvet får en mer lättskött yta. Om du vet med dig att ditt golv kommer få utstå en del påfrestningar kan lackbehandling vara att föredra. Här kan du välja på både matt och blank finish för att få det slutgiltiga resultat som du förväntat dig av din köksrenovering.

Det sista alternativet på ytfinish är naturolja. Naturolja ger ett mycket vackert, matt och diskret intryck men är däremot rejält känsligt för repor och även fläckar. Kanske inte alla gånger det optimala valet för ett nytt kök i samband med en köksrenovering, eller så fungerar det utmärkt hos just dig! Tvivla inte på att ta kontakt med oss om du har några frågor eller funderingar kring golv och dess finish. Vi guidar dig gärna i vad som kan komma att lämpas bäst hemma hos dig.

Att slipa ett golv kan komma att bli nödvändigt för att bli av med eventuella yttre skador på golvet. Ett slipat golv kan aldrig uppnå den yta som golvet har när det är nytillverkat och kommit direkt från fabrik. Men efter att du fått ditt drömkök efter en köksrenovering kommer golvet givetvis att utsättas för slitage. Därför kommer en golvslipning förr eller senare att komma till sin rätt beroende på vilket golv du valt under köksrenoveringen.

En lyckad slipning får du enklast till genom att avlägsna lister och trösklar samt att se till att golvets temperatur inte överstiger 20°C. Efter cirka ett till två dygn kan du möblera på golvet, däremot är det bra om du väntar upp till cirka två veckor innan du lägger på mattor igen. Trägolv är kanske som bekant mycket fuktkänsliga och därför bör du endast använda dig utav en torr trasa eller dammsugare när du måste rengöra golvet.

köksrenoveringar stockholm

Har du några frågor gällande köksrenoveringar i Stockholm?